• Wolf

    De wolf, meer specifiek de grijze wolf, is een zoogdier uit de familie hondachtigen, die behoort tot de roofdieren. De wolf komt op het noordelijk halfrond voor. Er worden meerdere ondersoorten onderscheiden, waaronder enkele die zijn uitgestorven. De wolf leeft in groepen met een sociale structuur

  • Edelhert

    Het edelhert is een evenhoevig zoogdier uit de familie der hertachtigen. De wetenschappelijke naam van de soort werd in 1758 gepubliceerd door Carl Linnaeus. Het edelhert komt voor in West-Europa, in Centraal-Europa, in Groot-Brittannië, op het Iberisch Schiereiland en in het zuiden van Scandinavië.

  • Zwijn

    Het wilde zwijn is het stoere neefje van het varken. Je herkent hem aan zijn schijfvormige snuit, zijn kleine, diepliggende ogen en zijn gedrongen lijf op stevige korte poten. Volwassen zwijnen wegen 40 tot 120 kilo, maar in Oost-Europa lopen zwijnen rond van meer dan 350 kilo