Huldiging FC ODA 07-01-2018

 • Huldiging FC ODA Leo Damen
 • Uit handen van wethouder Martijn van den Heuvel, ontving de heer L.J.L Damen op zondag 7 januari 2018 een Koninklijke onderscheiding. Dit gebeurde tijdens nieuwjaarsreceptie van FC Oda. Hij kreeg de versierselen uitgereikt die horen bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer L.J.L. (Leo) Damen woont in Weert.

  FC Oda

  De heer Damen is in 1992 medeoprichter van het G-Voetbal bij FC Oda. In 2017 bestond het G-Voetbal 25 jaar. Jaarlijks is hij medeorganisator van het G-Voetbaltoermooi. Dit toernooi wordt bezocht door teams van Maastricht tot Rotterdam. Hij is tevens bestuurslid en in die hoedanigheid is hij intensief betrokken bij alle activiteiten die met het G-Voetbal te maken hebben. Zoals onder andere het begeleiden van trainingen en wedstrijden. Daarnaast zorgt hij ook voor de opvang van de G-voetballers. Hij organiseert en controleert dat de spelers worden opgehaald en hij regelt het vervoer bij de uitwedstrijden.

  Scheidsrechtersvereniging Weert en omstreken

  Vanaf 1980 is de heer Damen als scheidsrechter lid van deze vereniging. Als lid van de “Vuttersclub” zorgt hij mede voor het onderhoud aan de accommodatie. Tijdens de cursusavonden vervult hij met grote regelmaat de functie van gastheer.

  Hij was dertig jaar actief als scheidsrechter voor de KNVB. Hij floot iedere zondag de wedstrijden van de senioren en op zaterdag van de jeugd. Als verenigingsscheidsrechter fluit hij nog regelmatig de wedstrijden van de lagere senioren elftallen en van de G-team van FC Oda.

 • Op feestelijke wijze werd zondag het nieuwe FC ODA Court geopend op de accommodatie van voetbalvereniging FC Oda op sportpark Boshoven.

Al jaren was de vervallen voetbalkooi op de accommodatie van FC Oda een doorn in het oog van velen. Financiële middelen voor een nieuwe kooi waren er niet, maar de wens voor een nieuwe voetbalcourt bleef groot.

Een groep trouwe leden, die FC Oda een warm hart toedragen, hebben daarom een jaar geleden het initiatief genomen om te pogen deze gekoesterde wens in vervulling te laten gaan. En met succes! De leden Giel van Driel, Frans Korten, Wim Litjens, Giel Schreven en Paul Schuermans, hebben op geheel vrijwillige basis kosten nog moeite gespaard om dit prestigieuze project te realiseren.

Door met enthousiasme veel te lobbyen, sponsoren te zoeken, teams en individuele leden te bewegen geld te verzamelen, zijn zij erin geslaagd het streefbedrag bij elkaar te brengen. In juli werd het sein “groen” afgegeven en werd het nieuwe court en het kunstgras besteld bij de leverancier. In september werd de oude voetbalkooi verwijderd en gestart met de voorbereidende werkzaamheden. Nadat het kunstgras was aangebracht werd het FC ODA Court in oktober opgeleverd. Inmiddels wordt het Court al veel gebruikt door voornamelijk jeugdleden.

Voor iedereen beschikbaar

FC Oda is super trots dat de Courtcommissie dit project heeft kunnen realiseren en dat er nu een mooie voetbalcourt ter beschikking staat voor iedereen. De voetbalcourt is ook buiten de openingstijden van Sportpark Boshoven geopend doordat de Gemeente Weert het hekwerk gaat aanpassen. Er kan, doordat er verlichting aanwezig is, ook in de avonduren op gevoetbald worden. Het is een absolute aanwinst voor Sportpark Boshoven.

Ere-voorzitter Twan van Hoef

Voorafgaand aan de officiële opening had FC Oda nog een verrassing in petto. Twan van Hoef werd benoemd tot ere-voorzitter van de voetbalvereniging. Het voetbal stond altijd voorop bij Twan. De selectie was altijd het uithangbord van FC Oda voor hem. Iedere zondag was hij aanwezig bij de wedstrijden van het eerste team. Twan is altijd bescheiden en stond nooit op de voorgrond. Vandaag moest dat wel even want hij werd benoemd tot ere-voorzitter en kreeg de daarbij behorende versierselen uitgereikt.