tips of ideetje vragen

9. jan, 2018


26. mei, 2018

Foto Faire 10:30 ( Katten Workshop)

Foto Faire in Tilburg 
Dan Volg ik de workshop Paarden en Katten.

https://fotofair.nl/workshops-kattenfotografie/

Heeft uw zin om mee te gaan boek dan ook een kaartje bij Doe mee aan de aller nieuwste workshop van Mijn Stijl Fotografie: Kattenfotografie! Prachtige Bengalen zullen model staan in de mooie natuurlijke omgeving op het evenemententerrein .

Katten zijn nieuwsgierig en zitten niet graag stil, dit kan het een hele uitdaging maken om ze mooi op de foto te krijgen.

Tijdens de 1,5 durende workshop ga je na een korte uitleg meteen zelf aan de slag.

Je leert hoe je de camera het beste kunt instellen, je de juiste compositie kiest, hoe je gebruik maakt van natuurlijk licht en de omgeving om de kat zo sprekend mogelijk op de foto te zetten.

De docenten kijken tijdens het fotograferen over je schouder mee en geven je praktische tips.

Deze workshop is geschikt en leerzaam voor iedere (amateur)fotograaf, van beginner tot gevorderd.
Bij slecht weer zal de workshop plaatsvinden in de stand van Mijn Stijl Fotografie.

Voor deze workshop beschik je bij voorkeur over een lens met minimaal 200 mm zoombereik.

De workshop word in principe buiten op het terrein gehouden ergens in het bos, als het droog is denk wel aan stevige schoenen en eventueel iets om op de grond te leggen als je op je knieën zit.

Alleen bij regen word de workshop binnen gehouden bij ons in de tent.

De workshop is exclusief voor maar 15 deelnemers.

Vergeet je camera niet, voldoende geheugenkaartjes en volle accu’s

Zie onderaan de pagina de diashow van de katten workshop.Schema workshops zaterdag 26 mei maximaal 15 deelnemers exclusief. Duur workshop 1 ½ uur
starttijd Locatie Naam workshop
10:30 Stand 46 buiten terrein: Katten actiefotografie € 39,- boek nu

26. mei, 2018

Foto Fair 15:00 (Paarden workshop)

15:00 – Workshops Paarden Actiefotografie – 1 ½ uur boek nu

Doe mee aan de nieuwe workshop Paarden actie fotografie, van Mijn Stijl Fotografie: .

Wil je leren hoe je paarden in beweging fotografeert? Waar je op moet letten met scherpstellen en hoe je je camera moet instellen?

Tijdens de de 1,5 durende praktijkgerichte ‘workshop paardenfotografie’, is een paard aanwezig om hier direct mee aan de slag te gaan!

Tijdens deze workshop leer je hoe je een paard, in een mooie natuurlijk omgeving haarscherp vastlegt als ze aan je voorbij komt rennen over het gras, zand of door het water.

De docenten kijken tijdens het fotograferen over je schouder mee en geven je praktische tips.

De workshop is geschikt voor de fotografen met basiskennis van fotografie (bekend met ISO, sluitertijd en diafragma).

Voor deze workshop beschik je bij voorkeur over een lens met minimaal 200 mm zoombereik.De workshop is exclusief voor maar 20 deelnemers. Word maar 1 x per dag gehouden.

Vergeet je camera niet, voldoende geheugenkaartjes en volle accu’s

Zie onderaan de pagina de diashow van de paarden workshop.Schema workshops zaterdag 26 mei maximaal 20 deelnemers exclusief. Duur workshop 1 ½ uur
starttijd Locatie Naam workshop
15:00 Stand 46 buiten terrein: Paarden actiefotografie € 39,- boek nu

5. jan, 2018
Schoonmaaktips voor fotocamera’s

Het goed schoonhouden van je apparatuur is enorm belangrijk. Stof kan in de kleinste gaatjes terechtkomen en steeds opnieuw vlekjes wegwerken in de nabewerking is zonde van de tijd. In deze video worden een aantal tips geven over hoe jij het beste je camera en je objectieven schoon kunt houden.

Je bent vast bekend met een lenspen en een lensdoekje. Deze twee accessoiressen zijn enorm handig voor het schoonmaken van je apparatuur. Hoe ga je hiermee te werk? Een lenspen heeft allereerst een kwastje aan de ene zijde. Met het kwastje kan je heel eenvoudig alle stof verwijderen en met name het stof wat tussen de knoppen zit. Dat is moeilijk te verwijderen met een lensdoekje. Verder heb je natuurlijk ook nog een lcd scherm wat wel eens vettig wil worden doordat je daar met je vingers aan zit of als je met je gezicht tegen het scherm aan komt. De zoeker kan natuurlijk ook wat vettig of stoffig worden. Dan is een microvezeldoekje heel handig en poets je het eenvoudig schoon. Dat is al een manier om de gehele camerabody goed te onderhouden, door het kwastje van de lenspen te gebruiken en de microvezeldoek.

Natuurlijk is het mogelijk dat de camera stof op de sensor heeft. In dat geval moet je de sensor reiniger en heb je daar aanvullende accessoires voor nodig. Heb je dat niet eerder gedaan, dan is het aan te raden om dit door de specialist te laten doen. Er zijn gespecialiseerde bedrijven en ook bij de fotospeciaalzaken is het vaak mogelijk om de sensor te laten reinigen.

Verder hebben we nog het objectief. Het kan zijn dat de frontlens vies wordt of dat er regendruppels op gekomen zijn die zijn opgedroogd. Misschien dat er vieze vingers op zitten. Er zijn verschillende manieren om dit schoon te maken. Je kunt opnieuw het microvezeldoekje gebruiken als het een zacht doekje is. Een andere mogelijkheid is opnieuw de lenspen. Aan de ene kant zit het kwastje. Die kan je niet voor de lens gebruiken, maar aan de andere kant van de lenspen zit een dopje. Als je dat dopje eraf haalt heb je een carbon punt. Deze carbon punt bevat koolstof en koolstof ontvet. Daarom kan je met deze punt over het lensglas heen gaan. Dit werkt heel goed, met name op het moment dat er vette vingers op de lens zitten. De lenspen maakt de lens 9 van de 10 keer heel goed schoon.

Een lensdoekje hoopt stof op, dus als je die in je broekzak stopt of in je cameratas, dan komt er alleen maar meer en meer stof in. Op een gegeven moment maakt ie niet heel goed meer schoon. Probeer die dus in plastic te bewaren en klop hem goed uit voor gebruik. Bij een lenspen is dat niet het geval.

Ben je geinteresseerd in een lenspen? Via onze website kan je deze handige lenspen aanschaffen. https://www.derooijfotografie.nl/fotocursus/lenspen-kopen/

5. jan, 2018

Aan de hand van de cheat sheet kan je vaak snel achterhalen, waarom een specifiek effect zichtbaar is. Ook als een foto mislukt kan je vaak uit de cheat sheet afleiden welke instellingen je wel nodig hebt.

5. jan, 2018

tips of ideetje vragen