15. aug, 2020

Opening Park de Weijer.

Vandaag even bij mijn Collega's  Geweest. Bij de opening van Het park de Weijer. op de Biest.Een heel mooie lokatie geworden.

 

 

Gort droog en de bloemenrijke rand gemaaid. Het is niet allemaal vanzelf gegaan de realisatie van Wijkpark de Weijer in Weert. Zaterdagmiddag verrichtte Wethouder Tessa Geelen de openingshandelingen.

Wijkpark de Weijer

Het park is een initiatief vanuit de wijk de Biest en gerealiseerd door de Werkgroep de Weijer. In het kader van burgerparticipatie is met de gemeente Weert, na het afvoeren van het tijdelijk woonzorgcentrum, een prachtig park ontstaan met met vele bomen en planten. Men vindt er ook een boomgaard, een bijenstand, een smulhaag en een Limburgse vlechthaag.

 

Bij 80 bomen zijn door Stichting Groen Weert informatiebordjes geplaatst. In de boomgaard stonden kramen met informatie over bomen, hout, natuur, bijen, de wijkraad, de geschiedenis van het park en de locale energiecoöperatie. Het park is gelegen tussen de Graafschap Hornelaan en de Scheepsbouwkade en Vijverhof en zeer zeker een bezoek waard. Ook na vandaag.